40 dkg borjúszűz vékony szeletekre vágva
1 csomag zöldspárga
10 dkg vékonyra szelt feketeerdei sonka
só, bors
olivaolaj
1 csésze bulgur
2 csésze húsalaplé
2-2 ek zöld és fekete olajbogyó
1 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma
1 vékony, zsenge cukkini
4-5 szem koktélparadicsom
só, friss kakukkfű
olivaolaj
A borjú szeleteket kissé kikloffoltam, majd enyhén sóztam és borsoztam és úgy egy órára letakarva érni hagytam. Eközben megtisztítottam a spárgát, illetve nyakon öntöttem a bulgurt 2 csészényi forró húslével és lefedve duzzasztottam. Egy kisebb tűzállótálba belekarikáztam a hagymákat, beletettem az olajbogyókat, a felkockázott cukkinit és a negyedelt paradicsomokat, picit megsóztam, megszórtam friss kakukkfűvel, kapott egy kevés olivaolajat és irány a forró sütő.
A hústekercsekhez minden sonkaszeletre egy vékony szelet borjúhús került, bele négy szál spárga és amilyen szorosan csak tudtam feltekertem. Forró sütőben előszőr letakarva, majd szabadon puhára sütöttem, ügyelve arra, hogy a hús ne száradjon ki. Az egész kb. 30 percig tartott 180 C-on. Tálalás előtt a bulgurt összekevertem a zöldségekkel.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése