1 liter parféhoz:
fél kg eper
néhány ek. nádcukor
kb. 1 tk erdeigyümölcsös balzsamecet
3 dl tejszín
4 ek porcukor
3 rozmaringlevélke
A sült eperhez a megmosott, felezett epreket egy hőálló tálba tettem, majd a tetejét egyenletesen megszórtam nádcukorral. Közepes hőmérsékletű (180 C) sütőbe tettem és negyven percet sütöttem. Mikor elkőszült meglocsoltam pár csepp erdei gyümölcsös balzsamecettel és hagytam kihűlni.Eközben a hideg habtejszínt a porcukorral kemény habbá vertem és hűtőbe tettem. A sült epret a képződött levével együtt turmixoltam, kb. negyedét a tejszínhabba forgattam. Egy üvegtál (nálam ez most egy kisebb szögletes kenyérforma volt) aljára pár szem szeletelt epret tettem, majd ráöntöttem az eperpüré felét. Erre rétegeztem óvatosan az epres tejszínhabot, majd kevésbé óvatosan a tetejére kanalaztam a maradék pürét. A püré itt-ott besüllyedt a tejszínhabba, erre még egy bambuszpálcás keveréssel rá is segítettem. Aztán irány a fagyasztó és türelem. Tálalás előtt a tálat meleg vízbe állítottam, majd a parfét egy tálra fordítottam. Tegnap csak a'la nature ettük, ma viszont a fotózáshoz egy agyament ötlettől vezérelve néhány levélke rozmaringot metéltem rá és pár csepp balzsamecetet is kapott. Az összhatás? Mennyei!!!
2 megjegyzés:
Ezek szerint még egyben vagy! :-)
Oh, igen, remelem mar tenyleg csak par nap...
Megjegyzés küldése