Grapefruit granitát gondoltam előszőr gyártani, a szokásos ánizsos verzió viszont valahogy nem volt most tetszetős. így a cukorszirupba szegfűszeg került, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve szárított hibiszkusz.
Nagyon szeretem a hibiszkusz ízét és színét, teában, limonádéban nagy favorit, de alkalmasint panna cottában sem utolsó. A kellemes ízt a lime leve és reszelt héja csak még jobban kiemeli, s az íze, isteni :-)
A hozzávalók kb. 1 l sorbethez:
750 ml víz
10 ek cukor
2 szem szegfűszeg
2 ek szárított hibiszkusz virág
2 lime héja
1.5 lime leve és húsa
A cukorból és szegfűszegből szirupot főztem, majd beleszórtam a hibiszkuszt és hagytam kihűlni. A szirupot leszűrtem, majd hozzáreszeltem 2 lime héját és egy fél lime kivételével belekerült a leve és húsa is. Hűtőben jól lehűtöttem, aztán a fagyigépre bíztam a munka hátralevő részét.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése