Sok zöldség, kevés hús - Tavasz van, sziasztok!Csipkejózsi álomból próbálok némi életet lehelni a blogba. Ígéretek és fogadkozások nélkül sziasztok, itt vagyok :)

Ma reggel miután a dokinéni végre két hét után gyógyultnak nyílvánította Dádit bementünk a piacra. Emlékszem, alig egy-két hete Limara írt talán a kissé meglepő piaci árakról. Nos, nekem még most is sikerült meglepődnöm... Azért volt néhány dolog, aminek az ára sem tudott eltántorítani. Így született egy igazi - az időjárásnak és az importnak/üvegházaknak köszönhetően - tavasz végi, nyár eleji ebéd. Kevés husival, sok zöldséggel és még több petrezselyemmel.


Sárgarépás, spárgás piláf

Hozzávalók:
1 csirkemell filé, vagy 2 felsőcomb filé
2 gerezd fokhagyma
3-4 szál zsenge sárgarépa
6-8 szál zöldspárga
4 szál újhagyma
8-10 levél medvehagyma
1 bögre rizs
2 bögre húsleves
1 marék petrezselyem
2 ek olaj

Csirkemellet vékony csíkokra vágom és tört fokhagymával 1 ek. olajon hirtelen megsütöm. Hozzáadom a karikákra vágott répát, újhagymát és spárgát majd együtt félpuhára párolom. Hozzáöntöm a rizst, átkeverem, felöntöm levessel és készre főzöm. Szerencsére gyorsan megfő és a zöldség finom ropogós marad. A végén megszórom a finomra metélt medvehagyma és petrezselyem keverékével.

Hasonló alapanyagokból

1 megjegyzés:

Horasz írta...

Like:) Welcome back:)

Copyright @ 2007-2009 lilahangya