A belbecs, az a belbecs




Csak kicsike palacsinta? - kérdezte Dádi délután, némi elégedetlenséggel a hangjában.
Kapunk hozzá lekvárt? - folytatta Ajna.
Nem, szerintem, nem kell hozzá semmi. Kóstoljátok meg! -mondtam erre én.
Csendes majszolás, Dádi erősen dorombol (tényleg, szinte úgy, ahogy egy macska. Mindig csak akkor, ha ízlik neki valami). Én már mosolygok, de nem szólok semmit.
Majd végül, két kör eltüntetése után hallom a várva várt mondatot:
Anya, ez nagyon finom!
Mi van benne? - kérdi Ajna
Alma - mondom én - meg marcipán.
Marcipáááááááááán? - kérdik egyszerre mindketten, majd újult erővel tömik magukba az újabb csak-kicsike-palacsintát.

Almás, marcipános palacsinta

Hozzávalók:
3 tojás
1 ek nádcukor
1 kis pohár joghurt
5 dkg marcipánmassza
1 savanykás alma
1 citrom héja reszelve
kb. 5 dkg olvasztott vaj
kb. 20 dkg liszt
1 kk. sütőpor
egy csipetnyi só
tej
sütéshez vaj

A három tojást habverővel krémesre keverem a cukorral, vajjal, a joghurttal és a citromhéjjal. Hozzáadok egy kevés sütőport és annyi lisztet, hogy kevert tészta sűrűségű masszát kapjak. A reszelő finom fokán belereszelek egy almát és kb. 5 dkg marcipánt. Tejjel annyira higítom, hogy sűrű palacsinta massza legyen. Forró palacsintasütőben vajjal megsütöm. Az alma miatt elég lágy a tészta, fordításkor érdemes vigyázni.

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya