A tegnapi nap ízeinek nem sok köze van hát a szóban forgó kacsához, viszont emezt már jó régóta igyekszem megírni, ugyanis annyira finom lett. Még a szilvaszezonban készült kakukkfüves szilvaszószt tettem próbára, no meg a sütőt, amit magára hagytunk. A hús három órán át sült lefedve, 160 C-on, teljesen omlós lett, tökéletes. Az eredmény annyira kedvcsináló lett, hogy szilvaszószt biztosan készítek jövőre is. Nekünk nagyon ízlett korianderrel is, de a kakukkfűves sem kutya! Zsemlegombócot ettünk hozzá.
Hozzávalók:
személyenként egy kacsacomb
kb. 400 ml kakukkfüves szilvaszósz
fél dl víz
só, friss kakukkfű
A combokat enyhén besózom, sütőtálba teszem, melybe fél deci vizet öntöttem. A szilvaszósz egyenletesn elosztom a húson, fóliával befedem és irány a süő!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése