Csokis cseresznyekrémfagyi



Végy egy kilónyi érett germensdorfi cseresznyét, magozz ki belőle három bögrényit, tégy félre pár szemet, a többit pedig akár meg is eheted:-). Tedd egy lábosba, adj hozzá 1 bögre 30%-os habtejszínt és háromnegyed bögre tejet. Szórj rá fél bögre cukrot és egy csipet sót, majd kezd el melegíteni, épp csak addig, hogy gőzölögni kezdjen. Ekkor mérsékeld a hőt és szotyogtasd 15 percig. Még azon forrón óvatosan turmixold simára, majd adj hozzá még egy bögre tejszínt, 2 teáskanál vaníliakivonatot, 2 evőkanál cseresznyepálinkát, vagy valamilyen illatos italt (én 1847 Solera oloroso dulce sherryt tettem bele). Hűtsd ki alaposan, majd keverj bele 2 evőkanálnyi forgácsolt jó minőségű étcsokit és 2 evőkanálnyi apró kockákra vágott cseresznyét. Az egész masszát öntsd a fagyigépbe és fagyaszd krémessé. Csokival és pár szem cseresznyével tálald!

Hasonló alapanyagokból

3 megjegyzés:

Fűszeres Eszter írta...

Nagyon guszta! Hamar összekaptad magad, hallod-e? :-)

Lilahangya írta...

:-) Rendes csimotaim vannak, remelem nem kiabalom el es igy is marad!

Gabojsza írta...

Nekem még legalább két hetet kell a fagyigépemre várni...ez nem igazság!

Copyright @ 2007-2009 lilahangya