A gyümölcsös focaccia receptjét, ribizlis változatban az Essen und trinken receptjei között leltem, annak rendje és módja szerint el is készült pár nap múlva. No meg el is fogyott, mielőtt akár eszembe is jutott volna lefotózni. Most meggyel készítettem és habsipka nélkül, kapott viszont egy kis fahéjas, nádcukros tejes locsolgatást, ami nem igazán ártott meg neki :-)
Hozzávalók egy 30 cm átmérőjű kerek sütőformához (pizza sütőhöz pl)
20 g élesztő
250 g liszt
1 ek cukor
4 ek olaj
csipetnyi só
140 ml langyos víz
kb. 3-400 g magozott meggy
1 ek nádcukor
1 tk fahéj
50 ml tej
Az élesztőt a cukorral a langyos vízben felfuttattam, majd a liszttel, olajjal, pici sóval ruganyos tésztává dagasztottam. Kb. egy órát kelesztettem, majd újra átgyúrtam. A sütőtálat kivajaztam (múltkor pizzasütőn sütöttem, azt nem is vajaztam, isteni ropogós lett a tészta úgy is), majd lisztes kézzel a tésztát kör alakúra formáltam és belelapogattam a formába.
Tetejét jó alaposan megszórtam meggyel (pitében is lepényben is azt szeretem, ha jó sok savanykás meggy van benne), majd irány a sütő, 220 C, csak ahogy a focacciát sütöm. Mikor már pirulni kezdett cukrot és fahéjat elkevertem a langyos tejben, majd ezzel locsolgattam a lepénykét. Mikor a széle is szép pirosra sült (talán 20-25 perc lehetett) el is készült.
Uzsonnára magában, hideg tej vagy tejeskávé mellett, vagy akár mézzel kikevert sűrű joghurttal is isteni!
2 megjegyzés:
Gomen kudasai.
Probably I can say with this blog make, more some interesting topics.
Megjegyzés küldése