Az idei első étel ugyan eredetileg nem ma készült, de azt hiszem ez semmit nem von le az értékéből. Sáfrány és cayennei bors rajongóknak kifejezetten ajánlom és mivel minden van itthon hozzá, azt hiszem a jövő héten újra elkészül majd. Igaz, jóval kevesebb csípőssel benne, mert hogy első alkalommal olyan jól sikerült fűszerezni, hogy csak mi ketten ettük TS-sel. Korábban is készült sáfrányos húsgombóc, nekem ez az újabb változat jobban ízlik.
Hozzávalók:
2 szál újhagyma
300 g darált hús (marha, pulyka, ki mit szeret)
3 ek zsemlemorzsa
2 tojás
2 kk cayennei bors
só
1 adag sáfrány
300 ml húsleves
1 nagy ek mascarpone
1tk citromlé
1 tk barnacukor
1 tk keményítő
A hagymát nagyon finomra metélem (én többnyire a zöldjével együtt). A húst összekeverem a tojásokkal, a hagymával, a morzsával, sóval és egy kk cayennei borssal. 12-15 kicsi gombócot formázok belőle, kevés olajon minden oldalról pirosra sütöm és félreteszem. Egy jó nagy bögrényi húslevest felmelegítek, beleteszem a sáfrányt. Pár perc után ezt a serpenyőbe öntöm, belekeverem a mascarponét, pici citromlevet keverek hozzá. Fél tk cayennei borssal és egy kevés cukorral ízesítem, ha kell még sózom. Finom szűrőn átszűröm, majd elkeverem a teáskanálnyi keményítővel és még egyszer felfőzöm. Végül beleforgatom a gombócokat.
2 megjegyzés:
Ilyen nálam is készült anno! De milyen jó, hogy eszembe juttattad! Újragyártást igényel!:-)
nahat, tenyleg:) ! Tejfollel nem lett tul savanykas?
Megjegyzés küldése