Hozzávalók 6 palacsintához:
3/4 bögre finomliszt
1/4 bögre grahamliszt
kb. 1/3 bögre víz (a recept fél bögrényit ír, nekem nem kellett annyi)
sütéshez olaj vagy olvasztott vaj
Töltelékhez:
1 szál újhagyma
esetleg feta, finomra aprított maradék sült hús
zöldfűszereknagy szemű só
kevés olvasztott vaj
A lisztkeverékből a víz folyamatos adagolása mellett rugalmas, fényes tésztát gyúrok. Ha már nem ragad se a kezünkhöz, se a tálhoz, akkor jó. Gombóccá formázom, majd hatfelé vágom. Enyhén lisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtom (kb. késfoka vastagságúra).
1 teáskanálnyi olvasztott vajjal meglocsolom, meghintem sóval (higgyétek el, kell bele), majd ízlés szerint töltöm. Fontos, hogy a töltelék apróra vágott legyen és ne túl sok.
Feltekerem, mint a palacsintát, majd csigává kanyarítom. Végül minden csigát újra kinyújtok, ezúttal kicsit vastagabbra (2-3 mm-re) és két teáskanálnyi vajon/olajon palacsinta sütőben mindkét oldalát aranybarnára, jó ropogósra sütöm. Még forrón cikkelyekre vágom. Egy nagyobb családnak, vagy társaságnak érdemesebb kapásból dupla adaggal indítani, még előételként is. Mártogatóssal sem lehet rossz!
11 megjegyzés:
úú de finom ez! többször is ettem kinn, egyszerűen isteni.
Óóóó de gyönyörűűű!
Starfokker, ott milyen töltelékekkel készítik még?
Rossamela, köszönöm! :)
De jó lehet!
én csak újhagymásan láttam, több helyen is. és chilis olajba tunkoltuk, az volt ám a fun :)
Picit hasonló valamit ettem Balatonon és isteni volt. Ez is csodás lehet, csuda jól néz ki.
Én megsütöttem. Nem igazán nyerte el a család tetszését. A tészta sótlan, mártogató nélkül ehetetlen. Ugyanezekből a hozzávalókból, ennyi munkával sokkal finomabbat is készítettem már.
Nagyon jól néz ki. A húsost is ugyan úgy csináljam mint hagymást? Gondolom kevés hús kell bele, mivel ki is kell nyújtani. Üdv, Betti
Betti, igen! Én nagyon picire vágtam a húst és bármennyire is ízes volt a tésztát picit nyújtás után megsóztam!
Névtelen, igen, ez a kínai gombóctészta alapból ilyen ízetlen. Egyrészt ezért kell nyújtás után sózni, vagy sós, ízes töltelékkel megszórni. Amúgy én meg azon gondolkodtam, hogy kelt tésztából csinálom meg ugyanezt, és teszek sót a tésztába is.
Nagyon köszi a választ. A héten ki fogom próbálni, csak még nem tudom mi legyen hozzá. Betti
Az, hogy sótlan nem a recept hibája, abban nincsen mennyiség megadva, az ízlés szerinti....
Megjegyzés küldése