Cukkinis karalábé ropogós




Biztos mindenkinek megvan a maga receptje egy ilyen gyors vacsihoz, én Fakanál karfiol ropogósát választottam etalonnak. Tavaly nem is tudom hányszor sütöttem karfiollal, brokkolival egyaránt. Hol egy kis ez került még bele, hol egy kis az. Idén többek között karalábé és cukkini keverékéből készült, valahogy így:

Hozzávalók kb. 25 db-hoz:
2 nagyobb zsenge karalábé
1 zsenge cukkini
3 közepes burgonya
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g reszelt pizza mozarella
kb. 50 ml olivaolaj
3 tojás
só, bors
zsemlemorzsa

Karalábét és a krumplit meghámozom és lereszelem, a cukkinit hámozatlanul reszelem. Finomra aprítom a hagymát, fokhagymát. Az egészet három tojással, kevés zsemlemorzsával, olajjal és a sajttal jól összekeverem, ha túl lágy lenne zsemlemorzsát keverek még hozzá. Hosszúkás krokett formát gyúrok belőlük, zsemlemorzsában meghempergetem és forró olajban mérsékelt lángon aranybarnára sütöm.
Húsevőknek baconbe tekert változat is készült, ekkor a gombóckákat nem morzsázom, csak körbetekerem egy-egy szelet baconnel. Zöldfűszeres, fokhagymás tejföllel tálalom.

Hasonló alapanyagokból

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Lilahangya,
mit gondolsz, ez nyers céklával is működne? Egy-két napja várja sorsát a hűtő aljában szegény cékla, lehet, hogy hasonló ropogós lesz belőle.
A választ előre is köszönöm, üdv, Laura

Copyright @ 2007-2009 lilahangya