Barack sorbet kakukkfűvel, rozmaringgal




Mikor szezonja van nagyon sokszor eszünk nektarint, barackot hús mellé, nyersen lilahagymával, grillezve vagy sütve, mindegy. Ilyenkor nagyon sokszor kap a barack kakukkfüvet vagy épp rozmaringot kísérőül. Ugye mondanom sem kell, hogy kíváncsivá tett milyen lehet ez az egész egy sorbetben? Kipróbáltuk, infuzionáltam, turmixoltam, a fagyigép fagyasztott, az eredmény pedig abszolút bejött! Készül is még, talán bátrabban fűszerezve akár husi mellé is!

Hozzávalók kb 1 l fagyihoz:
Sziruphoz:

fél bögre víz
1 bögre nádcukor
3 ek (narancsvirág) méz
3 ágacska rozmaring
5 ágacska kakukkfű

Sorbethez:
4 nagy érett sárgahúsú őszibarack
fél bögre szirup

A sziruphoz a hozzávalókat szószos edénykébe teszem, felforralom, majd kb. 10 percig alacsony hőn főzöm. Mikor kihült kiveszem a kakukkfű és rozmaring ágakat.
A sorbethez négy nagy barackot meghámozok, felaprítom őket, majd a sziruppal öt percig főzöm. Így hagyom kihülni, majd pürésítem és fagyigépben fagyasztom. Én kapásból dupla adaggal készítettem, így a szirup el is fogyott.

Hasonló alapanyagokból

2 megjegyzés:

Doctor Pepper írta...

jaj de cuki ez a kép!!

Amy (Minimally Invasive) írta...

Hi - Google didn't quite translate your entire post into English for me, but it seems you had success with this recipe. If so, I'm very glad! Your photography is gorgeous, and the second picture is so very sweet. Hope you're enjoying the rest of your summer.

Copyright @ 2007-2009 lilahangya