Fetás, körtés túrósrétes




A hétvégén egyedül mentem a piacra. Szembetűnő volt a nyár vége :) Hatalmasak a nektarinok és finomak, nem is drágák. Egyre több a körte, vettem is, no meg a szőlő, azt is vettem. Meg... epret. Mikor indultam megkérdeztem Kicsicsajom, hogy mit hozzak. Zsigeri választ kaptam: epret. Mondtam, az bajos lesz, ezért hát annál nagyobb volt a meglepetés, amikor találtam, finom epret és nem horror áron. Mit ne mondjak, lelkes fogadtatása volt.
Vettem túrót is, ebből és fetasajtból készült ez a sós rétes. Először azt gondoltam spanakopitát készítek megint, aztán délben meg is ettük a lurkókkal a spenót nagy részét fetasajttal, tésztával. Spenót hiányában pedig lilahagymát, körtét és olajbogyót tettem bele. No meg egy kevés kakukkfüvet. Mellé kacsmamellet sütöttem, igazán pompás ebéd lett mára, remélem TS-nek is ízlett!

Hozzávalók:
6 db réteslap
250 g túró
250 g feta
2 pici fej lilahagyma
1 nagy körte
3-4 ek fekete olajbogyó
só, olivaolaj
kakukkfű


A fetát elmorzsolom, összekeverem a túróval. A hagymát finomra aprítom, a körtét felkockázom. Belekverem a túróba, picit megsózom (feta sósságától függően) és belekeverem a kakukkfüvet. Egy kisebb, kb. 25 cm x 40 cm-s tepsit kibélelek 3 réteg réteslappal úgy, hogy pici pereme is legyen, minden réteget megkenek egy pici olajjal. Ráterítem a túrós keveréket, megszórom az olajbogyóval, majd a tetejére a szintúgy rétegenként megkenve a maradék lapokat. 190 C-on pirosra sütöm.

Hasonló alapanyagokból

1 megjegyzés:

takashisenko írta...

Ízlett bizony!

Copyright @ 2007-2009 lilahangya