Cukkinis, sajtos rizsfelfújt




Sós rizskoch. Merthogy egészen úgy készült, ahogy az édes. Tejjel főtt, gyümölcs helyett hagyma és cukkini került bele. Aztán a tojás és cukor helyett sok-sok sajt. Finom lett, ízlett piciknek, nagyoknak, variációk sora következik. Paradicsommal és újhagymával sült, oregános csirkecomb kísérője volt, de salátával önállóan is megállja a helyét.

Hozzávalók:
1 bögre rizs
kb. 3 bögre tej
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 zsenge cukkini
1 ek vaj
3 tojás
só, bors
100 g ementáli
kb. 1 ek grana padano

A vajat felmelegítem, a szeletekre vágott fokhagymát illatosra pirítom benne. Hozzáadom a karikákra vágott újhagymát és a kis kockákra vágott cukkinit. Pár percig együtt párolom, majd belekeverem a rizst, pirítom egy picit, majd felöntöm két bögre tejjel. Picit sózom és folyamatosan kevergetve, mint a tejberizst puhára főzöm. Ha kell (és kell) még egy bögre tejet adok hozzá. Ha elkészült picit hűlni hagyom. Szétválasztok három tojást, a sárgáját simára keverem egy kevés borssal és egy kanálnyi grana padanot reszelek bele. Ebbe apránként adagolva belekeverem a rizst, majd a reszelt ementálit, végül a kemény tojáshabot. Egy sütőtálat kivajazok és belesimítom a rizst. 190 C-on pirosra sütöm.

Hasonló alapanyagokból

2 megjegyzés:

Felhőlány írta...

Nagyon tetszik! Rá vagyok kattanva a cukkinire minden formájában, ki fogom próbálni ezt is! :)

Gabcsi írta...

Hm..., ez igen. Nem is gondoltam volna hogy a rizskoch sósan is finom.
Viszont nagyon kínáltatja magát, és el is játszadoztam az ízekkel :)
Ementáli helyett gondolom mehet bele bármilyen sajt?!

Szép napot!

Copyright @ 2007-2009 lilahangya