Sonkás, sajtos pizza feltekerve



Kicsit levert bennünket a lábunkról az influenza. Nem is tudom mit ennék, így azt sem, hogy mit főzzek. Kicsicsaj állandóan tojást enne, de abból is megárt a sok. Valami sós jó lenne. Pizza, vagy calzone, ahogy másoknál látom. Valami ilyesmi, mint ami a múlt héten készült. Sonkás, sajos kifli, ha úgy tetszik, vagy sonkás, sajtos pizza feltekerve. A recept egyszerű, s nem is tart igazán sokáig elkészíteni. Nálunk a kenyérnek bedagasztott, megkelt tönkölyös tészta feléből készült (úgy 25 dekányi lisztből (fele teljes kiőrlésű tönköly, fele pedig kenyérliszt), 2 dkg élesztővel, 1 ek olivaolajjal és kb. 2 dl vízzel). A megkelt tésztát négyfelé vágtam, gombóckákat formáztam. A kis gombócokat úgy három tenyér nagyságúra nyújtottam, jó vékonyra, 2-3 mm lehetett. Ráterítettem egy-egy jó nagy szelet főtt szeletelt sonkát és egy-egy jó nagy szelet sajtot. Rátépkedtem pár levélke bazsalikomot. A tészta szélét visszahajtogattam, majd feltekertem őket. Még 20 percet kelesztettem, aztán 200 C-on piros-ropogósra sütöttem.

Hasonló alapanyagokból

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon ínycsiklandó! A napokban én is valami hasonlót készítettem, egy baja volt csak, hogy sülés közben megrepedt a tészta és kifolyta sajt. Mondjuk, mi így is jó ízűen bevágtuk (milyen finom is a sült sajt!), de ha vendégeknek készítem, jobb lenne, ha egyben maradna. Van valami trükköd?

Lilahangya írta...

Bevallom a negybol ketto nekem is kifolyt. Pont emiatt gondoltam hogy visszahajtom a tesztat. Annyit vettm eszre, hogy ha nem vett fel eleg vizet a teszta, no meg ha gyengebb a liszt, akkor konnyebben kireped!

nemisbéka írta...

Lilahangya, kedves, dobj nekem egy emailt légy szíves a nemisbeka kukac index pont hu-ra, nem lelem az oldalom az e-mailcímedet. Köszi!

Névtelen írta...

Tegnap este megcsináltam....nem repedt meg, nem folyt ki....jaj isteni volt!!!Köszönöm a receptet!

Copyright @ 2007-2009 lilahangya