Vichyi leves



Ma ismét jó dolgom volt, csak a sütivel kellett foglalatoskodnom és ismét Váncsa receptekre esett a választás. A levesre a rendelést én adtam le. Valami sósat ettem volna, de nem igazán húslevest. Ugyanakkor valami olyat, amit még nem ettünk. Igazándiból citrom, tejszín és tárkony járt a fejünkben, de Váncsa Mester szakácskönyvét böngészve ráakadtunk a 150-es számú Vichyi levesre, ami amilyen hangzatos, olyannyira egyszerű. íme a párom adaptációja két személyre:

0.7 dl húsleves sajna leveskockából
3 szem nagyobb burgonya
2 közepes fej vöröshagyma
fél póréhagyma
1.5- 2 dl tejszín
babérlevél, bors
friss petrezselyem
parmezán

A babérlevéllel ízesített alaplében puhára főzzük a kis kockára vágott burgonyát és a hagymákat. A babér eltávolítása után az egészet összeturmixoljuk, borssal ízesítjük, tejszínnel selymesítjük. Tálalás előtt egy marék friss aprított petrezselymet keverünk bele és reszelt, vagy forgácsolt parmezánt adunk mellé.

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya