Titkos padlizsángolyók



Kicsicsaj nyaralni ment. Ez :-) és :-(. Bevallom, jól esik kicsit mindenféle egyéb dolgot is csinálni, végre kialudni magunkat és nem arra ébredni reggel fél ötkor, hogy 19 hónaposunk kezembe nyomja a cumisüveget, mert éhes. Moziba menni, olvasni (könyvet végre!!!, Kicsicsaj mellett nem lehet, mert rögtön mesélni kell neki, ami nem baj, csakhogy ez nála még nem áll másból, mint lapozgatásból, karattyolásból), festegetni vagy csak kettesben romantikázni egyet. Ugyanakkor meg, persze már ma reggel felhívtam anyukám- ui. Kicsicsaj náluk nyaral -, hogy aludtak, mi újság... hiányzik a csöpp nő ... No, részben emiatt nem posztoltam hétvégén.

Viszont mindféle finomságra szert tettünk a piacon. Heti fagyiprojekt már elindult, mindjárt írom őket és sajtgyártás is lesz még ma. Mindezektől függetlenül viszont ebédet csak kellett főznöm... A választásom a padlizsánra esett. A Bon Appétit-et (2007. Aug.) olvasgatva nagyon jó kis receptre leltem, padlizsángolyók füstölt sajttal töltve.Kb. 15-20 gombóckához
2 nagy padlizsán
2 tojás
3/4 csésze finomra reszelt parmezán
1 és 1/4 csésze zsemlemorzsa
1/4 csésze friss metélt petrezselyem
néhány ág friss kakukkfű
só, őrölt feketebors, kevés olivaolaj
kb. 10 dkg füstölt mozarella kis 1 cm-s kockákra vágva

A panírozáshoz 1 tojás és 1.5 ek liszt keveréke és zsemlemorzsa, sütéshez olaj.

A sütőt 170 C-ra előmelegítettem. A padlizsánt kb. 1 cm vastag szeletekre vágom, besózom, fél órát állni hagyom. Leitatom róla a képződött levet, majd olivaolajjal meglocsolt tepsire helyezem, tetejére is kis olivaolajat locsolok és kb. 45 perc alatt pirosra sütöm. Ha kihűlt, durva darabokra vágom. Az egyik tojást összekeverem a parmezánnal, 1/4 csésze zsemlemorzsával, petrezselyemmel, kakukkfűvel, sóval, borssal, majd hozzáadom a padlizsánt is. Egy puha masszát kell kapnom. Úgy 3 cm átmérőjű gombócokat formázok belőle és minden gombóc közepébe elrejtek egy kocka füstölt sajtot. Utána a lisztes tojásba mártom, majd zselemorzsába forgatom és forró olajban pirosra sütöm. Mi fokhagymás joghurtos mártogatóssal és friss vegyes salátával ettük.

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya