Ötfűszerfagyi



A kezembe akadt minap a kardamomos mézes fagyi receptje. Ez indította be a fantáziám némi további fűszerezés irányába. Végül sáfrány, fahéj, szegfűszeg és szerecsendió került bele a kardamomon kívül, no meg némi aszalt szilva, sárgabarack és narancshéj. Igazi ízorgia lett.
3 dl tej
2 dl tejszín
3 tojás sárgája
6 ek cukor
csipetnyi sáfrány
5-6 kardamom magja őrölve
késhegynyi őrölt fahéj
késhegynyi őrölt szegfűszeg
késhegynyi őrölt szerecsendió
negyed narancs héja reszelve
pár szem aszalt sárgabarack és szilva nagyon apróra vágva

A tojássárgáját kikeverem a cukorral. A tejet és a tejszínt felforralom, majd beleteszem a fűszereket. A fűszeres tejből a tojással krémet főzök, belekeverem az aszalt ezt-azt és a narancshéjat, majd legalább egy éjszakán hűtöm, hogy a fűszeres zamatok jól összeérjenek.

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya