Sütiátadás no meg egy tavaszi zöldségétel



Sorra születnek a Segítsütis átadókról szóló bejegyzések, jelentem a flan-chiffon csoda is meglelte gazdáját. Sajnálatos módon személyesen nem tudtunk találkozni, de nagy örömömre szolgált Viki e-mailje, miszerint a flan rendben kijött a formából, merthogy a biztonság kedvéért inkább formástól szállítottuk le és nem utolsó sorban még finom is volt. Még egyszer nagyon köszönöm Vikinek és a többieknek nemkülönben!



De hogy valami friss receptet is feltegyek végre, íme egy igazi, tavaszi zöldségétel. Van benne spenót, újhagyma, sárgarépa, karfiol és egy kevés medvehagyma. Jó pár hete készült, azt hiszem most spárgával és cukkinivel is ki fogom próbálni. A recept szemtelenül egyszerű, gyors, husi mellé gyors köret, vagy épp önmagában sem utolsó.

Egyébként említettem már hogy nálunk is dübörög a faaaaagyiiiiszezon? :) Még keressük az idei év slágerét, de alakul a lista! Receptekkel jövök hamarosan!

Hozzávalók:
fél kg spenót
egy-két szál zsenge sárgarépa
1 csokor újhagyma
egy kicsi fej karfiol
pár levél medvehagyma
egy szelet barnakenyér
2 ek mascarpone vagy más krémsajt (pl. nálunk most labneh)
2 ek reszelt parmezán
1 ek gouda sajt
nagyszemű só
1 ek vaj
fehérbors
szerecsendió

A karfiolt rózsákra szedem és sós vízben megfőzöm. A sárgarépát felkarikázom, az újhagymát 2-3 cm-s darabokra vágom. Egy evőkanálnyi vajon megpárolom a sárgarépát és az újhagymát, majd hozzáadom a spenótot a medvehagymával együtt, átforgatom épp csak annyira, hogy összeessen. Belekeverem a krémsajtot, majd beleforgatom a karfiolt. Sózom, borsozom, szerecsendiót reszelek hozzá. Eközben megpirítok egy szelet barnakenyeret és egy tányérba durván szétmorzsolom . Hozzákeverek egy kanálnyi reszelt goudát és 2 kanálnyi parmezánt. Egy túzaálló tálba szedem a krémes zöldséget, az egész sajtos morzsát elosztom a tetején és forró sütőben pirosra, ropogósra sütöm.

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya