Ha már emlegettem: mandulás-málnás szemifreddo




Fagyifogyasztási szokásainkban egyelőre nincs változás: amint kisütött a nap literszámra készül és fogy a fagyi. A különbség talán annyi, hogy amúgy sem kicsi étvágyú csaknem háromévesünk kezd komoly fejtöréseket okozni nekem a hogyférennyikajaebbeapicipocakba témakörben.
A fagyi fagyasztási szokásainkban sincs igazán sok változás, egyelőre a fagyigép még nem került be a helyére, így granita és mindenféle parfé, meg habos szemifreddo készült. Eddig a gyömbéres ezmegazok vitték a prímet, pl. tejszín fagyi gyömbérrel, vagy épp körtés gyömbéres vanília, de egyelőre tényleg keresem az idei nyár kedvencét. Most egy sülteperfagyi figyel odabent, amiben karamell darabkák is vannak, nem fagyasztva nagyon klassz kis édes-karamelles-gyümölcsös, kíváncsi leszek milyen lesz fagyasztva. Tettem egy igéretet, hogy csinálok egy Unicum fagyit. Az bizti, hogy grapefruittal, vérnaranccsal nagyon állat kombináció (igaz, fagyasztás nélkül is), de még alakulóban a dolog.
Az első új fagyi nem is annyira új, a marcipános szemifreddo óta nagyon szeretjük ezt a fagyialapot, amit kicsit macerás ugyan megcsinálni, de negyedjére, ötödjére nem is nagy kaland.

Hozzávalók kb. 1 literhez
500 ml tejszín
4 tojás sárgája
2 egész tojás
kb. fél bögre porcukor
1 tk vanília kivonat
1 lime héja reszelve
1 tk narancsvirág víz
200 g mandulaforgács
300 g málna

A mandulaforgácsot száraz serpenyőben megpirítom. A tojásokat a portcukorral vízgőz felett habverővel úgy 8-10 perc alatt könnyű, krémes habbá verem, majd vízgőzről levéve addig folytatom a habosítást, míg langyosra nem hűl. Ekkor belereszelem a lime héját és belekeverem a vaníliát és a narancsvirág vizet. A tejszínből kemény habot verek és a kihűlt habba forgatom. Végül beleforgatom a mandulát és beleszórom a málnát. Egy hosszúkás sütőformát kibélelek folpackkal, majd beleöntöm a masszát és újabb folpackkal letakarva irány a fagyasztó. Tálalás előtt fél órával előveszem, tálra borítom, fóliát lehúzom róla és málnával, vagy mandulával tálalom.

Hasonló alapanyagokból

3 megjegyzés:

VKOrsi írta...

hát ez nagyon jól néz ki!

Padparadsa írta...

Ismét nagyon szépséges! :)

duende írta...

Már mentettem is% Gyönyörű, és hát a málna és mandula meg fagyiban (akarom mondani semmifredoben)... tökéletes! :)

Copyright @ 2007-2009 lilahangya