A kínálatot én most egy gyömbéres-csokis chiffon flan tortával bővítem. Remélem tetszeni fog!
Gyömbéres, csokis chiffon torta lime flannal
Hozzávalók egy kb. 20 cm-s tortaformához
A flanhoz:
0.5 csésze cukor1 ek víz
3 tojás
3 tojás sárgája
0.5 csésze porcukor
1 csésze sűrű tejszín
1.5 csésze tej
1tk vaníliakivonat
2 lime
A fél csészényi cukrot a vízzel kevergetés nélkül mérsékelt hőn aranybarnára karamellizálom és azonnal a tortaforma aljába öntöm. A tejszínt a tejjel forrásig melegítem, majd beleteszem a lime lehámozott héját és ezzel hagyom langyosra hűlni. A tojásokat a porcukorral jó habosra keverem, apránként beleszűröm a tejes keveréket, simára kev erem, végén belekeverem az egyik lime levét és a vaníliakivonatot is. Óvatosan a tortaformába szűröm, ügyelve, hogy ne legyen habos és a massza nagyjából a forma feléig érjen.
2 lime
A fél csészényi cukrot a vízzel kevergetés nélkül mérsékelt hőn aranybarnára karamellizálom és azonnal a tortaforma aljába öntöm. A tejszínt a tejjel forrásig melegítem, majd beleteszem a lime lehámozott héját és ezzel hagyom langyosra hűlni. A tojásokat a porcukorral jó habosra keverem, apránként beleszűröm a tejes keveréket, simára kev erem, végén belekeverem az egyik lime levét és a vaníliakivonatot is. Óvatosan a tortaformába szűröm, ügyelve, hogy ne legyen habos és a massza nagyjából a forma feléig érjen.
A csokis-gyömbéres chiffon tésztához:
0.75 csésze liszt
0.5 csésze olvasztott étcsokoládé
0.5 csésze sötét barnacukor
4 tojás
0.25 csésze étolaj
2 tk frissen reszelt gyömbér
1 tk sütőpor
csipetnyi só
1 tk vaníliakivonat
A tojásokat szétválasztom. A sárgáját simára keverem az étolajjal, cukorral, olvasztott csokival, vaníliával és a reszelt gyömbérrel. A lisztet elkeverem a sóval, egy csapott teáskanálnyi sütőporral és apránként a tojásos masszához keverem. Végül beleforgatom a keményre vert tojáshabot. Egy kanál segítségével óvatosan a flanra rétegezem, nem kell megijedni, a csokis rész a tetején fog úszni! Nem töltöm tele, még emelkedni fog sülés közben. A formát egy nagyobb sütőtálba, vagy tepsibe teszem és vízfürdőben 160 C-on kb. 40 percig sütöm. Mikor meghűlt pár órára (vagy egy éjszakára) hűtőbe teszem. Tálalás előtt pár másodpercre forró vízbe állítom, majd tányérra borítom. Tetejére kevés limehéjat reszelek.
0.75 csésze liszt
0.5 csésze olvasztott étcsokoládé
0.5 csésze sötét barnacukor
4 tojás
0.25 csésze étolaj
2 tk frissen reszelt gyömbér
1 tk sütőpor
csipetnyi só
1 tk vaníliakivonat
A tojásokat szétválasztom. A sárgáját simára keverem az étolajjal, cukorral, olvasztott csokival, vaníliával és a reszelt gyömbérrel. A lisztet elkeverem a sóval, egy csapott teáskanálnyi sütőporral és apránként a tojásos masszához keverem. Végül beleforgatom a keményre vert tojáshabot. Egy kanál segítségével óvatosan a flanra rétegezem, nem kell megijedni, a csokis rész a tetején fog úszni! Nem töltöm tele, még emelkedni fog sülés közben. A formát egy nagyobb sütőtálba, vagy tepsibe teszem és vízfürdőben 160 C-on kb. 40 percig sütöm. Mikor meghűlt pár órára (vagy egy éjszakára) hűtőbe teszem. Tálalás előtt pár másodpercre forró vízbe állítom, majd tányérra borítom. Tetejére kevés limehéjat reszelek.
4 megjegyzés:
Nagyon ínycsiklandó, szuper süti. És a kép egyszerűen tökéletes. Csorog a nyálam :)
Örülök, hogy tetszik. Elárulom finom is! :)
Ó, ebben biztos vagy!
nagyon guszta, ha otthon lennék, már állnék is neki :)
Megjegyzés küldése