Már megint annyira ácsingózunk a nap, no meg a színes kaják után. Azt hiszem akarva-akaratlanul ez az oka annak, hogy egy egyszerű krém-fehér karfiolkrémlevesből nap-sárga, olyan igazi jókedv leves lett. S hogy mit keres benne az aszalt sárgabarack? Nem is tudom... egyszercsak beleszórtam pár szemet. Minden esetre passzol, próbáljátok ki!
Hozzávalók:
fél fej karfiol
fél rúd póréhagyma
1 liter zöldségalaplé
1 kk kurkuma
3-4 ek tejszín
pár szem aszalt sárgabarack
1 ek metélt petrezselyem
Karfiolt és a pórét összedarabolom, majd a húslevessel felöntöm. Hozzáadom a kurkumát, pár szem aszalt barackot és puhára főzöm. Simára turmixolom, pici tejszínt, majd friss petrezselymet keverek bele, végül megszórom apróra vágott aszalt barackkal.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése