Pangasius filé currys-kókusztejes bundában




A napokban kókusztejes ricottás sütit sütöttem, egymás után kétszer is és megmaradt kb. 2 dl kókusztej. Fagyinak kevés lett volna, sokat főzöcskézni meg nekem sincs most kedvem. Ma egy igazi gyors ebédnek valóhoz használtam el. Pangasiust bundáztam kókusztejes- currys tésztába és pár perc alatt forró olajban ropogósra sütöttem. Szezámos sárgarépa salátával együtt kb. harminc perc alatt el is készül.

Hozzávalók:
2 db tenyérnyi pangasius filé
kb. 1-1.5 bögre liszt
200 ml kókusztej
3-4 tk currypor (nálunk a gyerekek miatt nem túl csípős)
1 tk sütőpor

ásványvíz
olaj

A salátához:
8 közepes sárgarépa
250 ml tejföl
250 ml natúrjoghurt
1 ek méz
1 ek fekete szezámmag
1 ek frissen metélt petrezselyem


A halat szárazra törölgetem és kb. kéttujjnyi darabokra vágom. A lisztet, a curryporral és a sütőporral együtt egy tálba szitálom, hozzáadom a kókusztejet, a sót és simára keverem. Ha kell szénsavas ásványvízzel lazítom. A jó sűrű masszába mártogatom a haldarabokat és forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütöm. Papírtörlőn lecsöpögtetem.
Amíg sülnek a haldarabkák a reszelő durva fokán gyorsan lereszelem a sárgarépát. A tejfölt és joghurtot egy tálban összekeverem. Mézzel és pici sóval ízesítem, belekeverem a szezámmagot. Beleforgatom a reszelt sárgarépát és a petrezselymet.

Hasonló alapanyagokból

5 megjegyzés:

muzsi írta...

szia, ez vajon hússal is jó lenne? pl csirkéből? a halat nem szeressem :) de amúgy olyan guszta!

Lilahangya írta...

Persze, szerintem igen! Vagy zöldségekkel. Maradt meg némi massza, én főtt karfiolrózsákat bundáztam vele. Az is finom volt!

muzsi írta...

a hétvégén ki is próbálom, úgyis vettem ma egy csirkét :)

muzsi írta...

jó lett!

Lilahangya írta...

Örülök!

Copyright @ 2007-2009 lilahangya