Szeretem azt a vilmoskörtét, amivel ilyenkor, májusban találkozni szinte valamennyi piacon. Főleg azt, amelyiknek piros a héja. Nem igazán hiszem, hogy ízben akkora különbség lenne a sárga héjú és a piros között, de valahogy ez utóbbi a kedvenc. Most körtekrémleves készült belőle, joghurttal, fahéjjal és eper lett a "levesbetét". Az egészben az a legjobb, hogy a maradékot lefagyasztva nagyon finom fagyi lett belőle.
Hozzávalók:
6 vilmoskörte
500 g natúrjoghurt
250 ml habtejszín
1 nagy citrom reszelt héja
méz
1 kk fahéj
2 marék eper
A körtét meghámozom, majd a joghurttal turmixolom. Mézzel, citromhéjjal és fahéjjal ízesítem, végül belekeverem a tejszínt. Darabolt epret szórok bele majd jól behűtöm.
1 megjegyzés:
Még több hasznos tudnivaló, receptek és nyereményjátékok a gasztronómia világából a TV Paprika Facebook oldalán : http://www.facebook.com/?ref=home#!/tvpaprika?ref=ts
Megjegyzés küldése