Almás, mogyorós zabkásafagyi




Nálunk a zabpehely mézzel, forró tejjel menő reggeli, Kicsicsaj különösen szereti (én is, fiúk kevésbé, bár Aprótalpú az én tálkámból nagyon is). De ilyen melegben??? Hát miért is ne? Mert mi lenne, ha az elkészített zabkását kicsi tejszínnel és még tejjel turmixolnám, aztán kevernék bele ezt-azt és menne a fagyasztóba? Hogy mi lenne? Egy fantasztikusan jó fagyi! Akár reggelire is, de komolyan, kánikulában miért is ne :)?

Hozzávalók kb. egy literhez:
1 bögre zabpehely
3 bögre tej
1 bögre sűrített tej (7%-os)
ízlés szerint méz
1 tk vaníliakivonat
1 kisebb zöldalma
fél bögre mogyoró pirítva, durvára törve

A zabpelyből a tejjel és a mézzel és a vaníliával zabkását főzök. Mikor kihült simára turmixolom a sűrített tejjel együtt, ha túl sűrű lenne még tejjel higítom. A mogyorót megpirítom, héját ledörzsölöm, majd durvára aprítom. Egy kisebb zöldalmát kis kockákra vágok. A zabkása alapba beleforgatom az almát és a mogyoró felét. A maradék mogyorót a tetejére szórom és így fagyasztom. Annyira krémes az egész, hogy fagyigép nélkül is tökéletes lesz! El tudom képzelni dióval, egy pici édes sherryvel és málnával is, no meg... szóval mindenféle gyümölccsel, amit a zabkásához is ennék.

Hasonló alapanyagokból

6 megjegyzés:

Kata írta...

Hihetetlenül jó ötleteid vannak:)

Helga írta...

Ezt megkóstolnám szívesen... jól hangzik...

Lilahangya írta...

Köszi Kata! Helga igazán nem tart sokáig elkészíteni!

Ági, aki főz írta...

Biztos jó lehet! Én úgy szeretem a zabpelyhet, hogy megfőzöm vízben, aztán felöntöm hideg joghurttal, mézzel meg felkockázott banánnal. Hú, nagyon jó! Jéghidegen is szuper lenne, azt hiszem.

Lilahangya írta...

A joghurtos verziót ki fogom próbálni, talán málnával...

Névtelen írta...

ó, egy másik Helga! :-)

a fagyi remek ötlet, de vajon sűrített tej nélkül is működik? az nálunk nem fér bele.

Helga

Copyright @ 2007-2009 lilahangya