Csokis, meggyes manduláspiskóta



Ma Kicsicsaj azt hiszem eléggé kiüthette magát az oviban. Nem tudom igazán mi történt, merthogy ilyenkor odáig sem jutunk el, hogy mesélni kezdjen.Talán ma is játszottak gordonremsziset a konyhában és baj volt a személyzettel, vagy csak simán nem aludta ki magát. (Néha úgy meglesném, hogy egy ilyen játék hogy történik: Valaki épp oroszlánmellsültet készít, mint egyik nap ő, vagy épp kiosztja amúgy GR módra az egész bandát, esetleg elsorolja a majonéz hozzávalóit, vagy épp bezárja a konyhát, nem tudom... ) A lényeg a lényeg, ma fáradtan, sírósan jött haza. Egy pohár kakaó és egy szelet csokis-meggyes mandulássüti igazán jót tett! Persze azért segítsége is akadt!


Hozzávalók:
4 tojás
300 g rétesliszt
200 g mandulaőrlemény
500 ml tejföl
200 ml olaj
200 g nádcukor
1 cs sütőpor
2 tk vaníliakivonat
1 narancs héja reszelve
1 citrom héja reszelve
150 g étcsoki pici kockákra vágva
400 g magozott meggy

A tejfölt a tojásokkal és a cukorral habosra keverem. Hozzákeverem a sütőporral elkevert réteslisztet, a mandulaőrleményt, majd az olajat. Beleforgatom a vaníliát és a citrushéjakat. A meggyet - nálam mirelit meggy - lecsöpögtetem, a csokit pici kockákra vágom, végül mindkettőt óvatosan beleforgatom a masszába. Egy koszorúformát, vagy épp tortaformát alaposan kikenek, zsemlemorzsával megszórom. Belesimítom a masszát és 170 C-on kb. 45 percig (ill. tűpróbáig) sütöm.

Hasonló alapanyagokból

1 megjegyzés:

á la carte kulinaria írta...

Gyerekkori emlékek törtek elő bennem! Anya sütött ilyet mindig meggyszezon alkalmával. Sszinte minden nap volt ilyen süti a terítéken. Imádom!!!Én més sosem sütöttem, de szerintem nem is fogok, mert amit ő tud nagyon jól készíteni azt hadd csinálja ő, úgy az igazi : )))

Copyright @ 2007-2009 lilahangya