Narancsos szójaszószban sült máj
Bocsánat a nagy csendért. Mindenféle nem várt technikai zűr, egyéb aggodalom, no meg némi dolgozós fáradtság és alkotói válság okozta az átmeneti csendet, de most már tényleg igyekszem. Ismét van kedvem főzni és nem utolsó sorban jön a karácsonyi süti és főződömping. Azért annyi mindenképp kikívánkozik belőlem, hogy minden tiszteletem azoké az anyukáké, akik napi nyolc óra intenzív munka után egy egész futballcsapatnak tűnő fáradtan nyüglődő és éhes gyerekhad (ez nálunk ugye csak kettő) mellett este még varázsolni tudnak a konyhában.

Az elmúlt pár hétben is készültek olyan ételek, amit ezért vagy azért lefotóztam. Igyekszem minél előbb formába önteni őket. No meg az sem elhanyagolható és roppant jókedvre derítő tény, ha az ember gyereke azt mondja egy finom kaja után, hogy Hmmm anya, te egy jó főzőszakács vagy!, majd ember gyereke gyorsan Ezakendvencem! felkiáltással befalja azt a gombát, amivel előtte kergetni lehetett volna. Nos, ez a mai ebéd-vacsi igazán nem mondható bonyolult receptnek, viszont osztatlan sikert aratott kicsik és nagyok körében, így hát itt a helye! :)

Hozzávalók:
500 g pulykamáj
fél póréhagyma
200 ml világos szójaszósz
1 nagy édes narancs leve és húsa

A pulykamájat összekeverem a szójaszósszal, meglocsolom narancslével, megszórom pórékarikákkal. Ráfacsarom a narancs húsát is, majd lefedve a sütőben kb. 25 perc alatt rózsaszínre sütöm. Krumplipüré no meg a saját szaftja remek páros mellé!

Hasonló alapanyagokból

2 megjegyzés:

anazar írta...

Nagggyon finoman NÉZ KI!

Hangya írta...

Pizza mikor lesz? :)

Copyright @ 2007-2009 lilahangya