Sárgabarackkal, fetakrémmel töltött sajtfánk




Újra dolgozom. Igaz, egyelőre még itthonról, úgy másfél hónapig még, aztán újra kezdődnek a laboros, kutatós mindennapok. De addig is cikkeket olvasok, irodalmazok, pályázatot kell írnom, nyakamon a határidő, gatyába kell ráznom újra magam. Merthogy gyorsan el fog repülni ez a pár hét. Persze ettől függetlenül főzök, eszünk, csak épp a hőség miatt nem igazán megy semmi. Gyümölcslevest, szószt főzök, vagy épp grillezünk valamit gyorsan, esetleg lecsó készül, vagy épp spagetti.
Hétvégén viszont otthon voltunk szüleimnél, Kicsicsajt vittük nyaralni, aztán majd mi is csatlakozunk egy kis barangolásra a Gemencben, fürdésre Domboriban.
Még egyetemista koromban kezdődött az az apró kis szokásunk, hogy hazaérve Apával, vagy Anyával együtt körbejárjuk a kertet. Ilyenkor megnézzük mi mekkora, milyen rend van, mi fordult termőre, miből mennyi van még. Jó látni azt a kis kertet telis tele zöldséggel, gyümölccsel. Most az almafákra csodálkoztam rá, egy hónap alatt hatalmasat nőttek az almák, már húzzák lefelé az ágakat, Apu ismét megtámogatta őket. Ha szerencsénk van bőven lesz alma idén is. Ahogy sárgabarack is rengeteg volt. Anyukám 105 üveg lekvárnál tartott a hétvégén.

Mi is szedtünk egy rekesznyi jó érett sárgabarackot, már majdnem a legvége az idei termésnek. Gondoltam egy-két adag ízesített lekvárt kipróbálok még. Főztem is pár üvegnyi gyömbéres, narancsos baracklekvárt, talán még valamilyen sós, zöldfűszeres szószt is készítek. Lett mascarponés sárgabarack fagyi is és még mindig van.
Tegnap sütöttem egy adag sós, sajtos képviselőfánkot, de igazándiból előtte nem gondoltam végig mivel is szeretném tölteni. Aztán petrezselymes fetakrémet csináltam és amikor megkóstoltam a krémet egy fél szem sárgabarackra kentem. Jó sós fetakrém és az érett sárgabarack igazán remek páros, nekünk nagyon bejött! Ezzel töltöttem meg a fánkokat.

Hozzávalók:
200 g krémes feta
250 g krémes túró
1 pici csokor petrezselyem
pár szem sárgabarack
1 adag sajtos képviselőfánk

A fetát és a krémes túrót simára keverem, beleaprítom a petrezselymet. A sárgabarackokat kisebb kockákra vágom. A fánkokat kettévágom, az aljába kevés barackot szórok, rá a fetakrémet és a tetejére ismét barack kerül. Fél óra érés a hűtőben csak jót tesz nekik.

Hasonló alapanyagokból

1 megjegyzés:

Kata írta...

Szívesen megkóstolnám, de nálunk ezzel nagy valószínűség szerint egyedül maradnék:( Valamiért a fetát nem szeretik. Időnként próbálkozok, ők meg lebeszélnek róla.

Copyright @ 2007-2009 lilahangya