Most pár napig a szedret is szederrel esszük. Télre is menekítettem belőle, fagyi is lett jócskán, került a hétvégén a túrómousseba is, no meg előtte pár nappal ebbe a pikk-pakk elkészíthető sült grapefruit pudingba is. A recept nagyjából megegyezik a citrompudingéval, csak mindenből egy picivel kevesebb került bele, no meg a citrom helyett grapefruit. Állagra egy picit más, nem annyira krémes, az alja szilárd puding szerű, a teteje már-már piskóta.
Hozzávalók:
100 g porcukor
2 tojás szétválasztva
1 grapefruit héja reszelve
fél citrom héja reszelve
60 ml grapefruitlé (kb. fél grapefruit)
30 g liszt
180 ml tej
1 csipet só
pár szem szeder
margarin a kikenéshez
A sütőt előmelegítem 180 C-ra. Pici szufléformákat, vagy hőálló bögréket kivajazok, majd egy magasabb falú tepsibe állítom őket. Én hat darabot kentem ki. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét a sóval habbá verem. A sárgáját a cukorral simára keverem, belereszelem a grapefruit és a citrom héját. Hozzáadom a grapefruit levét, beleszitálom a lisztet, majd tejjel simára keverem. Végül beleforgatom a tojáshabot. A masszát szétosztom a tálkák között, csak kétharmadig töltögetem meg őket, végül mindegyikbe beleszórok pár szem szedret. Az előmelegített sütőben 30 percig sütöm. Langyosan tálalom. Friss szedret, kevés mentát, esetleg vaníliafagyit adok még hozzá.
5 megjegyzés:
Ez a desszert nagyon jó találmány! A hozzávalók közt citromlé maradt (nem kötekedni szeretnék). A grapefruithéjtól nem lesz nagyon keserű? Azt még nem használtam eddig reszelve, de ezt desszertet mindenképpen elkészítem.
Koszi, javitottam! Nem lett keseru egyaltalan, nagyon finoman a sarga reszt reszeltem csak, uygelve, hogy feher hejresz ne keruljon bele.
Ez parádés desszert, nagyon tetszik.
én is készítettem már hasonló citromos és narancsos-gyömbéres pudingot, biztos, hogy nagyon jó ebből is! lehet hétvégén nálunk is játszik majd :)
Reni, hogy a gyomber de jo otlet! Legkozelbb csempeszek egy picit bele
Megjegyzés küldése