Grapefruit puding szederrel




Most pár napig a szedret is szederrel esszük. Télre is menekítettem belőle, fagyi is lett jócskán, került a hétvégén a túrómousseba is, no meg előtte pár nappal ebbe a pikk-pakk elkészíthető sült grapefruit pudingba is. A recept nagyjából megegyezik a citrompudingéval, csak mindenből egy picivel kevesebb került bele, no meg a citrom helyett grapefruit. Állagra egy picit más, nem annyira krémes, az alja szilárd puding szerű, a teteje már-már piskóta.

Hozzávalók:
100 g porcukor
2 tojás szétválasztva
1 grapefruit héja reszelve
fél citrom héja reszelve
60 ml grapefruitlé (kb. fél grapefruit)
30 g liszt
180 ml tej
1 csipet só
pár szem szeder
margarin a kikenéshez

A sütőt előmelegítem 180 C-ra. Pici szufléformákat, vagy hőálló bögréket kivajazok, majd egy magasabb falú tepsibe állítom őket. Én hat darabot kentem ki. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét a sóval habbá verem. A sárgáját a cukorral simára keverem, belereszelem a grapefruit és a citrom héját. Hozzáadom a grapefruit levét, beleszitálom a lisztet, majd tejjel simára keverem. Végül beleforgatom a tojáshabot. A masszát szétosztom a tálkák között, csak kétharmadig töltögetem meg őket, végül mindegyikbe beleszórok pár szem szedret. Az előmelegített sütőben 30 percig sütöm. Langyosan tálalom. Friss szedret, kevés mentát, esetleg vaníliafagyit adok még hozzá.

Hasonló alapanyagokból

5 megjegyzés:

ManóAnyó írta...

Ez a desszert nagyon jó találmány! A hozzávalók közt citromlé maradt (nem kötekedni szeretnék). A grapefruithéjtól nem lesz nagyon keserű? Azt még nem használtam eddig reszelve, de ezt desszertet mindenképpen elkészítem.

Lilahangya írta...

Koszi, javitottam! Nem lett keseru egyaltalan, nagyon finoman a sarga reszt reszeltem csak, uygelve, hogy feher hejresz ne keruljon bele.

Wise Lady írta...

Ez parádés desszert, nagyon tetszik.

Reni írta...

én is készítettem már hasonló citromos és narancsos-gyömbéres pudingot, biztos, hogy nagyon jó ebből is! lehet hétvégén nálunk is játszik majd :)

Lilahangya írta...

Reni, hogy a gyomber de jo otlet! Legkozelbb csempeszek egy picit bele

Copyright @ 2007-2009 lilahangya