Naan vagy mégsem naan?



Naan fokhagymás, citromos garnélával sütve. Ez volt a vacsi tegnap előtt. Finom volt, hmmm, de finom. Csak épp azt nem tudom, hogy minek nevezzem. Pizzának mégsem mondanám, ami készült, hiszen a tésztája a naan könnyű, joghurtos tésztája. Viszont ezúttal nem serpenyúben sült, hanem a sütőben. Tényleg, naanológusok! Készítenek töltött naant, vagy épp naant valamivel megkenve és úgy sütve, esetleg valamit ráhalmozva és úgy sütve? Addig-addig méláztam ezen, míg végül az eredeti mártogatós ötletet elvetve a lepénykék tetejére halmoztam a fűszeres, krémes, garnélás keveréket.

Hozzávalók 4-6 főre:
Egy adag naan tészta
kb. 500 g tisztított garnéla
1 citrom héja reszelve
1 nagy gerezd fokhagyma reszelve
1 ek vaj
1 ek aprított rozmaring
2 ek tejszínes krémsajt

A garnélát kevés vajon párolni kezdem és ráreszelem a fokhagymát, no meg a citrom héját. Az illatorgiát a finomra metélt rozmaringgal zárom, majd az egészet összekeverem a sajtkrémmel. A megkelt tésztát 12 részre osztom. Körülbelül arasznyi lepénykéket készítek belőlük és mindegyiket megkenem egy kevés szafttal, teszek rá néhány garnélát, pár levélke friss rozmaringot, majd irány a forró sütő (200 C, 20 perc).

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya