Spenótos brokkolis rakottkrumpli



A másik, szintúgy a napokban elkövetett színes eledel is a sütőben készült. Hiába no, amikor fél óra van este, no meg még tíz kicsikart percecske, amit KicsiCsaj elvisel onnan kezdve, hogy előszőr hangzik el az "é-hes vajok anya", akkor igencsak kedvemre valóak ezek a "dobáljunk bele egy tálba mindent és bízzuk a sütőre kaják".
Gyorsan meghámoztam és felkarikáztam fél kiló krumplit. 20 perc alatt megfőztem sós vízben. Eközben 40 dekányi brokkolit és három zsenge, karikára vágott sárgarépát megpároltam kb. 30 dekányi leveles spenóttal. A kétéves húsevő kedvéért beletettem 2 pár karikára vágott füstölt virslit, de el is hagyható. Sóztam, némi fokhagymával ízesítettem, végül két-három evőkanálnyi tejszínnel lágyítottam. Egy tűzálló tálat kikentem vajjal, majd kiraktam egy réteg főtt burgonyával. Rájött egy adag spenótos szósz, egy nagy mozarellagolyó szeletekre vágva, majd addig ismételtem, míg el nem fogyott. A tetejére némi reszelt pizzamozarella került. A maradék húsz perc elég is volt a forró sütőben!

Hasonló alapanyagokból

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

MEDVEHAGYMA MINDIG KERÜLHET AZ ASZTALRA!

Nem csak 3 hétig kora tavasszal, hanem egész évben hozzá lehet jutni a www.mirelit.com -os oldalon. Van sózott és fagyasztott is nekik.

Üdv Nektek!
Jó étvágyat!

Névtelen írta...

ezt akár beküldhetnéd hozzánk a versenyre. :)

Copyright @ 2007-2009 lilahangya