Krumpli, tejföl, csíp - mi ez?



A beígért héjában sült, fűszeres burgonya a tejföllel és az édes chiliszósszal. Chiliszószt, ld. elébb, tejföl adott volt (bár megjegyzem egy görög joghurt sűrűségű tejföl jobb lett volna), a sült burgi pedig így készült

kb. 0.75 kg sütni való burgonya
fél csésze olivaolaj
3 ek reszelt parmezán
1 tk cheyenne bors
1 tk só
1 tk friss aprított rozmaring
1 tk fokhagymapor

A sütőt előmelegítem 170 C-ra. A krumplicskákat alaposan megsikálom és héjastól cikkekre vágom, egy tepsiben elrendezgetem.
Az olajjal összekeverem a parmezánt és a fűszereket, majd hozzáadom a nagyon finomra metélt rozmaringot. Ezzel a keverékkel megkenegetem a krumplicikkeket, majd irány a sütő. Kb. 45 percig sült, közben is megkenegettem őket néhányszor. Azon frissiben tejfölbe, majd chiliszószba mártogatva igen finom! Mi még parmezános bundás pulykamedaliont ettünk hozzá.

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya