A hozzávalók:
250 g túró
1 tojás sárgája és fehérje
2 ek cukor
1 tk vaníliakivonat
fél lime héja reszelve
1 cs hatlapos réteslap
1 kávéscsésze mogyoróolaj
100 g aszalt vörösáfonya
1 dl víz
fél kupica illatos pálinka (mi most barackpálinkát használtunk)
1 ek barnacukor
A túrót összetöröm, összekeverem a tojás sárgájával, cukorral, vaníliával és a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítom, majd belekeverem a lime reszelt héját.
A vörösáfonyát 1 dl vízzel felfőzöm, hozzáadom a cukrot, majd közvetlenül mielőtt elkészült a pálinkával ízesítem.
A réteslapokat félbevágom, megkenem mogyoróolajjal, majd a rövidebb oldala mentén félbehajtom. Az így kapott téglalpok aljára egy nagy kanál túrókrémet teszek, majd kis párnákká hajtogatom. Előmelegített sütőben pirosra sütöm. Az áfonyszósszal nyakonöntve tálalom.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése