1 egész csirke nagyobb darabjai
5 dl húslevesalap
2 gerezd fokhagyma reszelve
1 gerezd fokhagyma szeletelve
1 dl sherry balzsamecet
1 csésze kuszkusz
1 ek vaj
5 dl húsleves
4 gerezd fokhagyma szeletelve
2 ek friss kakukkfű
1 ek snidling
10 szem koktélparadicsom felezve, negyedelve
1 nagy marék rukkola összetépkedve
A húslevesléből, fokhagymareszelékből és balzsamecetből páclevet készítettem. A combokat és csirkemell darabokat beleforgattam, fél órát állni hagytam, néhányszor átkevertem. A húsdarabokat áttettem egy tűzálló tálba , tetejére fokhagymaszeleteket szórtam, aláöntöttem egy kevés maradék húslevest (kb. fél csészényit), majd sütőben 170 C-on először letakarva sütöttem kb. 40 percig, majd pirosra sütöttem.
A kuszkuszt leöntöttem a kétszeres mennyiségű húslevessel, majd lefedve duzzadni hagytam. A gerezdekre vágott fokhagymát vajon megpirítottam. Hozzákevertem a kész kuszkuszt, snidlinget és a kakukkfüvet és kicsit megpirítottam a kuszkuszt. Tálalás előtt hozzákevertem egy nagy marék összetépkedett ruccolát és a koktélparadicsomokat.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése