A pizza tészta négy főre, ahogy Napom készítette:
1/4 csésze graham liszt
3 csésze finomliszt
1/2 csésze rétesliszt
2 tk szárított élesztő
2 tk só
2 tk cukor
1 2/3 csésze meleg víz
Az alapanyagokból jó rugalmas tésztát készített és nedves konyharuhával letakarva két órát kelesztette volna, ha Kicsicsaj nem látta volna el ilyen-olyan sürgős tennivalókkal. így gyakorlatilag hat órát kelt a tészta és teljesen jó lett így is.
Pulykaragu
30 dkg pulykamell
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg barna csiperke
1 tk szezámolaj
1 ek olivaolaj
só, bors
1 ág görög bazsalikom
A hagymát kevés sóval üvegesre párolta, gombát borssal fűszerezte, majd a kockára vágott pulykamellet hozzáadva pár percig pirította. Kevés szezámolajjal, szeletekre vágott fokhagymával, ízestette, 1 dl vízzel felöntötte, majd fedő alatt puhára párolta.
A pirogokhoz kb. fél centi vastag 20 cm átmérőjű korongokat nyújtottam a pizzatésztából. A husis töltelékbe kaptak még egy-két kis gombóc mozarellát, kevés zöld erős paprikát és paradicsomot. A félbehajtott tesztabatyuk szélét nedves ujjal összenyomogattam, tetejüket tojással megkentem. 200 C-os sütőben kb. 12-15 percig sültek.
6 megjegyzés:
http://gotovim-doma.ru szerint a pirog tésztája a következő:
4 pohár liszt
1 pohár tej vagy víz
1 tojás
2 evőkanál cukor
¼ teáskanál só
4 evőkanál vaj vagy margarin vagy olaj
20–30 g élesztő,
tehát úgy látom, a különbség csak a zsiradék.
Nagyon szép lett! Már jó ideje szeretnék kipróbálni valami ilyesmit, szerintem a Tiéd lesz a befutó!
Csokimacs, koszi, es csak batoritani tudlak! A maradek tesztabol tegnap kenyerke sult, azaz hernyocska, finom lett az is
Zsuzsa koszonom a receptet. Teljesen oszinten bevallom parom, aki a tesztat keszitette elfeldte az olajat belole. De igy is tokeletes lett
Megcsináltam. Köszönöm a receptet, nagyon jó lett, gyors, és finom, laktató kaja. A férjem ép most eszegeti tejecskével:)))
Monika, orulok, hogy izlett!
Megjegyzés küldése