Pálcikás ebéd marhahússal, rizstésztával



Nem szoktunk sűrűn ázsiai ételeket főzni. Azt nem mondhatom, hogy nem ízlik, hiszen túl sokat nem ettem. Hogy miért? Mert sikerült belefutnom egyszer egy rosszul választott helyen egy ki tudja mit tartalmazó ételbe, ami némi gyomorproblémát kiváltva egy fél életre elvette a kedvem. Pedig ettem nagyon finom étkeket is, talán ez is az oka az időről-időre visszatérő kacérkodásnak a vizigesztenyével, fafülegombával, borsóhüvellyel, bambuszrüggyel. Ma egy marhahúsos zöldséges finomságot készítettünk risztésztával.

30 dkg marha fehérpecsenye kis kockákra vágva
1 ek libazsír
pár szál újhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek szójaszósz
450 g wok zöldség bébikukoricával, vizigesztenyével, brokkolival
2 pritaminpaprika

200 g rizsmetélt
A hagymát a zsíron üvegesre pirítottuk, a húst fehéredésig sütöttük, 1 evőkanálnyi szójaszósszal ízesítettük, majd lefedve kb 1 órán át pároltuk. Mikor a hús megpuhult rádobtuk a zöldségeket, és épp csak pár percig pároltuk. így minden zöldség megőrizte a roppanósságát és a brokkoli zöld maradt. Hozzákevertük a forró vízzel leöntött, megpuhult risztésztát és picit átpirítottuk.

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya