
íme a recept:
1 pár kacsacomb
1 dl konyak
fél fej vöröshagyma
10 dkg vargánya
szurokfű
só, bors
250 g kukorica dara
750 ml tej
só
1 ek olivaolaj
A kacsacombot tisztítás után a bőrös oldalán beirdalta, besózta, majd serpenyőben pirosra sütötte. 1 dl konyakkal flambírozta, majd római tálba tette. 1.5 dl vízet öntött rá és 170 C-on sütötte 1 órán át. A hagymát kacsazsíron üvegesre párolta, rádobta a gombát, sózta, borsozta és fedő alatt pár perc alatt félpuhára párolta. Az egy óra leteltével a gombás ragút a kacsára öntötte, majd néhány ág friss szurokfű kíséretében további egy óráig lefedve sütötte.
Eközben a polentához a tejet felforralta, belecsorgatta a darát, sózta, egy kanál olajjal gazdagította és kb. 20 percig főzte. Mikor elkészült olajjal kikent formába öntötte és a tetejét is megkente olajjal.

0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése