Kb. 500 g nyelvhalfilé
1 tojás
kevés tej
1 csésze zsemlemorzsa
1/3 csésze finom kukoricadara
2-3 ág oregánó levelei finomra metélve
só, bors
1 lime leve
2 ek víz
2 ek olvasztott vaj
szeletelt mandula
snidling
Két szép nagy nyelvhalfilét sikerült kapnunk, mindkettőt félbevágtam és úgy készítettem el. A zsemlemorzsát összekevertem a kukoricadarával (ettől finom ropogós lett), ízlés szerinti sóval, borssal és a finomra metélt oregánóval. A filéket előszőr belemártottam a tej-tojás keverékbe, majd megforgattam a morzsakeverékben és egy kivajazott tűzálló tálba tettem őket. A vajat felolvasztottam, belefacsartam egy lime levét és hozzáadtam a vizet. Ezt a keveréket egyenletesen eloszlattam a halakon, majd a tetejét bőven meghintettem szeletelt, aprított mandula és finomra metélt snidling keverékével. Sütőben 200 C-on kb. 15 percet sült. Fokhagymás rizzsel és vajon párolt újhagyma, cukkini, pritaminpaprika raguval tálaltam.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése