Szóval, a darált husis rakottkrumpli a mi verziónkban (merthogy együtt főztünk :-)):
0.5 kg darálthús (pulyka felsőcomb)
1 kg burgonya
1 nagyobb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 tk őrölt paprika
5 dkg libazsír
só, bors
friss oregánó
3 dl bechamel mártás (a szokásos módon)
10 dkg reszelt trappista sajt
3-4 ek finomra vágott snidling
A hagymát libazsíron üvegesre pirítottuk, belekevertük a fűszerpaprikát, majd hozzáadtuk a darálthusit és a fokhagymát. Sóval, borssal és egy ek friss oregánóval ízesítettük. Rövid lére pároltuk. A meghámozott és karikára vágott burgonyát sós vízben megfőztük. Annak rendje és módja szerint vajból, lisztből, tejből bechamel mártást főztünk, amit sóval, kevés fehérborssal és szerecsendióval ízesítettünk. Tűzálló tálat rétegesen megtöltöttük a főtt krumlival, husival, bechamellel, a felső bechamel réteg tetejére snidling és reszelt sajt került. Kb. 20 perc alatt, 170 C-on pirosra sütöttük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése