Mondta Andrea és Sandra és kezembe nyomtak egy naaagy pohár sört és egy helyes adag
Käsespätzle-t. Valahogy így ismerkedtem meg a "sajtosnokellivel" és későbbi lakótársaimmal. A volt lakótársakról már nem igazán tudok, de a
Käsespätzle időről-időre felbukkanó vendég nálunk. Igazándiból készíthetném gyakrabban is, de nem szeretem a nokedliszaggatót mosogatni. Pedig ezért megéri. A receptet nekem úgy mondták, hogy nagyjából ahány tojás, annyiszor 100 g liszt kell a nokedlihez no meg tej, nem víz. Meg egy hintésnyi szerecsendió. Sok hagyma és még több sajt. A végére pedig egy forró sütő. Három főre így készítettem:
400 g liszt
4 tojás
tej
só, szerecsendió
400 g Gouda sajt reszelve
1 ek kacsazsír
1 nagy fej vöröshagyma szeletelve1 csokor újhagyma
1 ek snidling apróra metélve
A lisztből, tojásból a tejjel egy lágy tésztát készítettem, lágyabbat, mint a hagyományos nokedlinél kellene. Sóval, szerecsendióval ízesítettem, jól átkevertem, majd sós vízben kifőztem. Eközben 1 ek zsíron üvegesre pirítottam a hagymákat. A kész nokedlit összekevertem a hagymával és a durvára reszelt sajt felével, majd a tetejét megszórtam a sajt másik felével, meghintettem snidlinggel és sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütöttem.
7 megjegyzés:
Nyáron ettem Tirolban, jó volt. Most meg recept is van hozzá, csak a jó kis hegyi sajt, azt honnan szedek?:)
Nagggyon szeretem a Spätzle-t! Sielésnél ki nem hagynám!
Egy barátunk főzött nekünk gyakran, úgy mondta, hogy több fajta sajtból a legjobb. (Ő arrafelől jött és négy fajtából készítette.) Pl. Allgäu-i emmentáli, Tilsiti, Appenzeller, érett Gouda, ilyesmi, szóval amit Cserke is hiányol, azok a jó kis alpesi sajtok!!
A hagymát pedig barnára pirítják, hogy ropogjon!
Nagyon klassz a kép, máris összefut a nyál a számban:-))
Mamma, a sracok a koleszban meg egy plusz nagy adag hagymat tettek a tetejere talalasnal. Fotozas kozben nezegettem en is, hogy kisse halvanyabb lett a hagyma, mint szokott, de igy jar az, aki egy 21 honaposnak es ket felnott pocaknak akar gyorsan ebedet kesziteni!
Ufff... hát ez mennyei lehet!
Ha! Te még nem tudod a tutit. Még hogy mosogatni a szaggatót! Hagyd rászáradni (klikk a nikkre). Én egy mustáros spatzlet neztem ki már régebben, egyszer meg is fogom csinálni...
t3v, ha teljesen leamortizalodott a szaggatonk, valami hasonlo alternativa utan nezunk azt hiszem mi is es akkor indulhat a nokedli szezon :-)
Spätzle, síelés, Mamma a számból vette ki a szót :-) Ez tipikusan a comfort food kategória.
Megjegyzés küldése