Tejben sült csirke




Nem tudom meddig tart ez a lelkesedés, de csudijó ám látni, amikor mind a két aprónép ott szorgoskodik a konyhában, kever, töltöget és közben lelkesen kóstolgat. Mindkettő kötényt, vagy épp előkét húz, épp ami kezébe kerül és főzőcskézik. Most épp apával, a múlt héten többször is. Készítettek töltött gombát, nagyon finom lett. Készítettek aztán egészben sült grillcsirkét is együtt, meg pudingot, rántottát. Aprótalpú volt a felelős a fűszersó keveréséért, Kicsicsaj turmixolt, kevert, kenegetett. A grillcsirke -bejáratott módszer lassan -ismét egy doboz fűszeres són ülve sült ropogósra. A mellehúsa is olyan omlós maradt, hogy még a hülye reklám pöszegyereke is nagyot csettintve rohant volna egy újabb tockosért. Hasonlóan szaftos és puha szokott maradni, ha tejben sütöm meg. Próbáltátok már? Ha nem, megéri kipróbálni.

Hozzávalók:
1 nagyobb bőrös, csontos csirkemell
durvasó
kb. fél liter tej
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerinti fűszer (nálam provencei keverék)

A csirkemellet megszórom durva szemű sóval, majd lefödve 180 fokon kb. 25 percig sütöm. Utána leöntöm tejjel és már szabadon, rendszeresen locsolgatva további fél órát kap. Mikor már szép piros picit fűszerezem és megszórom fokhagymaszeletekkel. Ha a fokhagyma is ropogósra sült készen is vagyunk.

Hasonló alapanyagokból

3 megjegyzés:

Viki írta...

Ugy látszik a tejben sült csirkeféleségek most végig futnak a blogokon. Már sok-sok helyen olvastam. de különböző felállásban. Én az elmult két hétvégén is ezt készítettem. Igaz, hogy csak csirkecsombok voltak, és a bőrök alá sajtot dugtam, majd a tetejére is egy szelet sajt került. de én már a sütés elején aláömtöttem a teet. Nekünk is nagyon ízlett.
A csiremellet én másképp hasznosítom. nálunk ez nem nagyon szeressem dolog, csak úgy, mint mell :)) A Te csirkéd csudijó, lehet, hogy egyszer igy is kipróbálom. Köszi az újabb infót :)

Főzőmasina írta...

Kipróbáltam, nagyon finom lett. Köszi az ötletet!

Lilahangya írta...

Orulok, hogy izlett!

Copyright @ 2007-2009 lilahangya