Szedres, marcipános palacsinta



Ma szünnap van az oviban. Így a szöszi és én itthon maradtunk. Szerencsére egyik ovis barátnője lecsapott az alkalomra, így Kicsicsaj náluk töltötte a délelőttöt. Míg ők játszottak én legalább tudtam dolgozni, no meg ebédet készíteni. Cukkini krémlevest és palacsintát. Húsvéti csokinyuszi felhasználós banános-csokis palacsintát. Csakhogy az a temérdek marcipán a hűtőben csak nem hagyott nyugodni... Így a csoki-banán duó mellé került marcipán-szeder duó is, ugyanúgy belesütve, megolvadva, enyhén savanykásan, de a marcipántól épp eléggé édesen. Jajajajaj, de finom!Hozzávalók:
egy jó maréknyi szeder
négy-öt evőkanálnyi marcipán forgács
néhány palacsinta

A mirelit szedret hagyom picit felolvadni, a marcipánt pedig krumplihámozó segítségével forgácsolom. Mindent magam mellé készíték a tűzhelyhez, merthogy a trükk csupán annyi, hogy a marcipán és a szeder a palacsinta sütése közben, megfordítás után kerül a palacsintára. Picit hagyjuk megolvadni a marcipánt, aztán ráhajtogatjuk a tésztát, a jó melegben a marcipán tovább olvad, a szeder pici levet ereszt és már kész is!

Hasonló alapanyagokból

6 megjegyzés:

Padparadsa írta...

Kedves Lilahangya! EZ KÍNZÁS!!! Fele királyságomat adnám (már ha volna) egy ilyen palacsintáért a tejeskávém mellé!! :))

zoldbeku írta...

Huuuuuuuuuuuu, ez eszmeletlenul jol hangzik es jol is nez ki!

Ui. Remelem, hogy marad abbol a marcipanbol a masodik tortara is...khm.;-)

Lilahangya írta...

Hat persze, hogy marad zoldbeku! :) Az bontatlanul, egyben var a sorsara! (Most hetvegetol kezdve mar nyugisabb, ugyhogy barmikor, amikor Nektek alkalmas!)

Lilahangya írta...

Padparadsa, nem akarlak én kínozni! :DDD

zoldbeku írta...

OK, OK, ez megnyugtato!:)

Jo, mindenfelekeppen folytatodnak majd akkor az egyeztetos targyalasok. Meg egyszer nagyon szepen koszi.

BTW, nincs szukseged esetleg valami alapanyagra, fuszerre, barmilyen osszetevore, konyhai kellekre, amivel meglephetnelek halam jeleul? Olyasmire gondolok, ami Bp-en nem, vagy csak oriasi erofeszitesek aran beszerezheto, viszont a francia-belga gasztroboltokban mindennapos termek. Gondolkodnal ezen?

Garffyka írta...

Eszméletlenül jó ötlet!!!!
Majdnem beleharaptam a képernyőbe :)

Copyright @ 2007-2009 lilahangya