Kukoricakrémleves pirított sonkával és zöldbabbal



Kicsivu polentalevese óta vissza-visszatérő motoszka volt a fejemben a kukorica levesként való felhasználása. Tegnap elérkezett a pillanat, a hűtő kifosztva, mégis igen erős igény leveskére. Némi újhagyma, póré kacsingatott rám, no meg a fagyasztóban egy adag csemege kukorica. A spanyol viaszt nem én találtam fel, nyílván, de a pillanatnyi ötlet adta ízkombináció, amit elképzeltem fakanálért visított. így került az elkészült krémleves tetejére pirított zöldbab és sonka. íme egy selymes, szemet is jóllakató színes leveske:
1 csokor újhagyma
2 bögre mirelit csemege kukorica
1 gerezd fokhagyma
7 dl húsleves
1 ek olivaolaj
1 dl tejföl
1 tk keményítő
bors
egész zöldbab
pár szelet sonka

Az újhagymát karikákra, a fokhagymát szeletekre vágom és kevés olajon megfonnyasztom. Hozzáadom a kukoricát, rövid ideig együtt párolom, majd felöntöm a húslevessel és puhára főzöm. A levest 1 dl tejfölbe kevert teáskanálnyi keményítővel sűrítem, majd turmixolom. Turmixolást követően szitán átszűröm, paszírozom. A garnírung pedig vékony csíkokra vágott pirított sonka és 1 maréknyi, a sonka zsiradékán pirított zöldbab lett.

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya