Szilva sörbet friss házi ricottával



Pompás párosításnak bizonyult a szilva sörbet és a frissen készült házi ricotta házassága. Előző üde gyümölcsössége remekül harmonizált a ricotta nem túl karakteres, mégis jellegzetes ízével. Pedig, mondanom sem kell, a véletlen műve...
A hétvégén vettünk egy kis házitejet és kecskesajtot a piacon, gondoltam kipróbálom a házipraktikákat és ricotta sajtot készítek belőle, az eheti menühöz úgyis kelleni fog. Fagyisor pedig a tegnapi grapefruit mellett bővült egy főzött szilvafagyival. íme a recept:

Kb. 15-20 szem szép nagyszemű szilva
3 dl víz
6 ek cukor
3 ek citromlé
2 ek szilvapálinka

A magozott, feldarabolt szilvát 1 dl vízben puhára főztem. Eközben a maradék vízzel a szokásos módon szirupot készítek, majd a végén hozzáadom a pálinkát. A szilvát simára turmixolom a sziruppal, majd az egészet egy finom szűrőn átszűröm. Alapos hűtés után mehet a fagyigéppe.
A tálalás során aztán a sajt és a fagyi felét is megettük... van ez így.

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya