500 g zsírszegény túró
1 lime reszelt héja és leve
1 citrom reszelt héja
2 ek méz
3 dl víz
1 tk barnacukor
2-3 ek víz
Az áfonyát egy teáskanálnyi barnacukorral és nagyon kevés vízzel sűrű szósszá főztem. Mikor kihült bevándorolt a hűtőbe a túróalap mellé. Mikor elkészült a fagyi a tetejére kanalaztam az áfonyaszószt. Legalább egy óra hosszat fagyasztottam fogyasztás előtt. A fagyit kevés reszelt limehéjjal díszítettem.
Pár szót a fotózásról: A mai, nem tagadom, eléggé izzadósra sikeredett. Pedig higgyétek el, úgy a tálalásra szolgáló pohár, mint az adagolókanál a fagyasztóban dekkolt egy ideig. A kivétel és a visszatétel között kb. 3 perc telt el. Ez alatt a gyönyörű jégpárás pohárról leolvadt a jég, a fagyi pedig azonnal folyni kezdett. Hiába, az a kint 37 C fok bent a tetőtéri lakáskánkban is harminckodik :-( Másrészt azon is gondolkodtam egy ideig hogy is tálaljam együtt a fagyit és az áfonyaszószt. Ha csak úgy rákanalaztam a szószt a fagyi tetejére rögtön lefolyt és olyan semilyen lett, fagyigéppel viszont nem akartam belekeverni, mert akkor csak egy nagy lilaság lett volna a vége. így maradt ez a verzió, némi együttes "fagyódás" után együtt adagoltam ki őket.
3 megjegyzés:
Nagyon inspiráló fagyikat csinálsz! Már a zöldteás is nagyon tetszett, de ez már abszolút a bőség zavara.:) És a fotóval sincs semmi gond, nagyon guszta!
Köszi, jaj de jó! És igazán finom is lett, a család fő fagyifogyasztójának valóban alig jutott, nehezményezte is... No, meg KicsiCsaj is elégedetten hümmögött ma reggel az elcsórt fagyisdoboz felett.
Megjegyzés küldése