Négysajtos polenta



Szeretjük a polentát, mégpedig nagyon. Köretként, vagy főételnek, tejjel vagy vajjal-vízzel főzve, friss füvekkel fűszerezve, zöldségekkel, baconnel, grillezett zöldségekkel összesütve, vagy ahogy most sok sajttal. Ami még várat magára (és ma majdnem ilyet készítettem), polenta édesen, felfújtszerűen valamilyen gyümölccsel.

20 dkg kukoricadara
1 l víz
4 ek olivaolaj
1 tk só
15 dkg cottage cheese
10 dkg Ementali
5 dkg Parmezán
5 dkg Curado
Metélőhagyma

A forrásban levő vízbe beleszórom a sót, beleöntöm az olajat, majd belecsorgatom a kukoricadarát. Folyamatos kevergetés mellett 20 percig főzöm. Amikor kész belekeverem a cottage cheeset, majd a többi sajtot belereszelem. Tetejét megszórom metélőhagymával és szép pirosra sütöm. Tapasztalatok: a sóval csak óvatosan a polenta készítésénél, a sajtok elég sósak. Sajtokat kedvetek szerint variálhatjátok, túl sok karakteres ízű sajtot nem érdemes egyszerre beletenni. Narancsos paradicsomos vegyes salival igen fincsi lett.

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya