Akárhogy is, a mi KicsiCsajunk húsevő és ezzel nincs is semmi gond. Csakhogy ebben a melegben az ember nagyon meg husra sem tud gondolni, nemhogy megfőzni, megsütni. A tegnapi kísérletem - lecsó kissé ratatouille módjára megbolondítva nem hozott magas tetszési indexet. Bezzeg múltkor a háromhagymás mézes pulyka bulgurral, na azt falta rendesen. Pedig az egész a hagymáktól és a méztől enyhén édeskés lett, no meg bőven volt rajta petrezselyem, amit őkelme nem igazán komál. De azt hiszem bármivel is készül a bulgur és ha husi is van benne, nyerő a kombináció.
30 dkg pulykacombfilé felkockázva
1 csokor újhagyma
1 nagyobb fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál méz
2 evőkanál szójaszósz
1 csésze bulgur
1 kis csokor petrezselyemzöld
A husit kevés olivaolajon fehéredésig pirítom, majd rácsorgatok egy ek. mézet. Hagyom karamellizálódni és ha már szép piros nyakonöntöm két kanál szójaszósszal. Miután elsisteregte a leve nagy részét mehet rá a háromféle hagyma, majd lefedve puhára párolom. Ha megpuhult mehet bele a kétszeres mennyiségű forró vízben megduzzadt bulgur, végül pedig az aprított petrezselyem.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése