Grapefruit - ánizs granita



Tudom, kint esik és elég hűvös is az idő és én már megint hideg nyalattal posztolok... De mit tegyek, ha hét eleje, akkor ezen a nyáron ez egyenlő a fagyigyártással. Múlt héten mindenféle tojásalapú verziót próbáltam ki, most legyen a szirupos változatoké a főszerep. Hétvégén rendelést is kaptam, grapefruit legyen az egyik. Találtam is egy receptet. Kicsit aggódva, de annál nagyobb kíváncsisággal próbáltam ki, ui. egy olyan fűszer van benne, aminek az illatát karácsonyi díszeken is csak módjával viselem el: a csillagánizs. Be kell valljam, ennyire kellemes csalódás már igen régen ért. Az ánizs alig érezhető, mégis ... Nagyon finom, próbáljátok ki!
1/3 csésze víz
6 ek cukor
2 szem csillagánizs
1 szép nagy piros grapefruit leve és húsa

A cukorból az ánizzsal szirupot főztem. Miután a cukor teljesen felolvadt az ánizst eltávolítom, majd a levet lehűtöm. Eközben kifacsarom a grapefruitot, levét a sziruphoz keverem és a húsát is belekaparom. Fagyasztás közben villával többször átkverem (ezt én most nem vártam ki a fotóhoz, hanem fagyigépben fagyasztottam), majd pl. a grapefruit héjába visszatöltve tálalom.

Hasonló alapanyagokból

1 megjegyzés:

Dolce Vita írta...

Szép lett nagyon!

Copyright @ 2007-2009 lilahangya