Két nap kvázi konyhaszünetre ítéltettem némi fogászati beavatkozás miatt. Nem mondom, rágós cupáknak nem esnék neki most sem, de lassan kezd visszatérni a (konyha)életkedvem. Ezt mi sem jelzi jobban, mint hogy tegnap este BL döntőt inkább hallgatva, mint nézve ráakadtam erre a rágcsára és iziben meg is sütöttem ezt a klasszikus meccsnézős sörmellévalót. A második félidőben TS már bőven lakmározott belőle. Jó kis sós, csípős, a cukortól itt-ott leheletnyit édes keksz lett belőle. Épp egy fotóadagnyit mentettem meg.
Hozzávalók 3 tepsinyi rágcsához:
3/4 csésze teljes kiörlésű liszt
3/4 csésze sima liszt
1/2 csésze kukoricaliszt
2 tk sütőpor
2 tk nádcukor
4 tk zöldbors durvára törve
1/2 tk só
120 g vaj
1/2 csésze natúr joghurt
1/4 csésze víz
1 tojás
durva szemű só
A szárazanyagokat a bors felével összekeverem, majd összemorzsolom a vajjal, egészen míg morzsás nem lesz. Hozzáadom a joghurtot és a vizet és sima tésztává gyúrom. Lisztezett felületen párszor jól átgyurkálom, majd öt darabra vágom és hűtőbe teszem 10 percre. A gombócokat lisztezett felületen jó vékonyra nyújtom (2-3 mm), megkenem tojással, megszórom a maradék borstöret és durva só keverékével, majd kedvem szerint csíkokra, darabokra vágom. Én a nagyját kb. 10 cm x 2 cm szalagokra daraboltam, de pár szalagot hosszabban hagyva vajjal lekent fakanálra tekertem. 180 C-ra előmelegített sütőben 15-20 percet sültek (igazándiból attól függően mennyire sikerült vékonyra nyújtanom). Egyszerre, alsó felső sütőfokozat mellett két tepsi is sült, fél időben megcseréltem őket.
6 megjegyzés:
ez túl szép foci mellé-:)
Sokkal szebb mint az eredi! :))
Nagyon guszta, gratulálok! :)
Thanks Comella!
MGL, ezek szerint Te sem vagy focirajongo :)
Limara es JD, koszonom, ez igazan kEdves!
Nekünk is jó lett volna tegnap este:) Dupla öröm lett volna:) De mivel foci majdnem minden nap van, majd bepótoljuk.
Góóóóóóóóóól! Mert elég jól néz ki. Szerintem hamarosan beugrik egy adag a sütőbe... legalábbis nálam! :-))
Megjegyzés küldése